Aproximativ 17.000 de elevi din județul Suceava vor beneficia de o masă caldă sau pachet alimentar la școală prin programul „Masă sănătoasă”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că programul „Masă  caldă” în școli se extinde și se transformă în „Masă sănătoasă”.

Potrivit acestuia, vor beneficia de el circa 17.000 de elevi din 38 de școli din județul Suceava, valoarea alocată fiind de peste 37 milioane de lei.

Flutur a subliniat că „Masă sănătoasă” este un program al PNL și că se dorește extinderea lui, gradual, pentru toți copii din România.

„În momentul de față sunt incluși în program 450.000 de elevi, iar anul viitor se va ajunge la 1 milion de elevi. Am susținut dintotdeauna că un copil trebuie să mănânce la timp și foarte sănătos. Nimic nu e prea mult când e vorba de investiții în copii.  Foarte multe familii sunt ocupate în timpul zilei cu serviciul astfel încât „Masă sănătoasă” este cea mai bună investiție pentru copii sănătoși. În județul Suceava, la această finanțare se mai adaugă investiții de peste 100 milion de euro, 109 școli fiind prinse în programul de dotare cu mobilier școlar modern, iar 30 de primării din județ au primit sau sunt în curs de a primi microbuze școlare prin licitația organizată de Consiliul Județean Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.


Intră acum și în grupul de