Poliția Suceava: Material lemnos în valoare de peste 130.000 lei confiscat în urma controalelor


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei acțiuni coordonate de către polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri și Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au fost descoperite nereguli semnificative la mai multe agenți economici din domeniul silvic din zona Suceava.

Într-o operațiune ce a avut loc în perioada 29 februarie – 1 martie 2024, autoritățile au efectuat controale la o unitate economică specializată în depozitarea și comercializarea materialului lemnos. Ca rezultat al acestei acțiuni, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei fiecare conform Legii 171/2010. De asemenea, a fost dispusă confiscarea valorică a 33,13 metri cubi de material lemnos, în principal lemn rotund rășinoase și molid, evaluat la 8.580 lei.

Într-o altă serie de verificări, desfășurate între 29 februarie și 4 martie 2024, echipa formată din polițiștii Serviciului Ordine Publică și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava au investigat două societăți comerciale cu puncte de lucru în satul Ciprian Porumbescu și orașul Gura Humorului, respectiv. La prima unitate, au fost descoperite 1,63 metri cubi de cherestea de esență rășinoase fără proveniență legală și o lipsă în depozitul societății de 50.526 metri cubi de cherestea rășinoase. Pentru aceste constatări, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat valoric, evaluat la 46.731 lei.

La a doua societate verificată, s-a descoperit că în depozit era stocată o cantitate de 87,8 metri cubi de cherestea de esență rășinoase și 8,6 metri cubi de lemn rotund rășinoase fără proveniență legală. Ca urmare, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și a fost dispusă confiscarea fizică a materialului lemnos, evaluat la 78.668 lei, precum și confiscarea valorică în sumă de 2.227 lei.


Intră acum și în grupul de