Prefectul de Suceava anunță că în acest an va fi operaționalizat sistemul antigrindină din județ


Intră acum și în grupul de

Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a anunțat, joi agricultorii suceveni că se concretizează demersurile inițiate cu doi ani în urmă de către Instituția Prefectului Suceava și Direcția pentru Agricultură Suceava.

„Sistemul antigrindină menit să protejeze culturile din județele Suceava și Botoșani va deveni operațional începând din acest an”, a spus prefectul.

El a menționat că valoarea proiectului depășește 3 milioane de euro și include înființarea a 20 de puncte de lansare în cele două județe.

Potrivit lui Moldovan Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor are în desfășurare  licitațiile (etapa de evaluare calificare tehnică) privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcții montaj pentru cele opt puncte de lansare aferente județului Suceava, respectiv Volovăț, Șerbăuți, Hânțești, Bursuceni, Vulturești, Fântâna Mare, Horodniceni și Comănești.

Pe lângă beneficiile evidente pentru protecția culturilor agricole, acest proiect va conduce și la înființarea a 72 de noi locuri de muncă, câte 9 pentru fiecare punct de lansare, a explicat Alexandru Moldovan.

Directorul executiv al Direcției Agricole Suceava, Elena Claudia Gogu, anunța în luna mai 2022 că urmau să fie efectuate studiile de fezabilitate în vederea înființării celor 8 puncte de lansare aferente județului Suceava.

Grupul de rachete va asigura protecția culturilor agricole de pe 515,6 mii de hectare din cele două județe, a populației, infrastructurii și bunurilor care sunt expuse căderilor masive de grindină, explicat Elena Claudia Gogu.

Această investitie, acoperă în proporție de aproximativ 85% zona  agricolă  a județului, a precizat directorul Direcției Agricole Suceava.


Intră acum și în grupul de