Ion Lungu: Primăria împreună cu USV depun la Comisia Europeană un plan de investiții de 400 de milioane de euro pentru finanțarea de proiecte în cadrul orașe inteligente și neutre climatic


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, joi, la USV la investirea noului rector, Mihai Dimian, cu prilejul Zilei USV la aniversarea a 34 de ani de la înființare, că săptămâna viitoare Primăria Suceava va depune la Comisia Europeană împreună cu Universitatea „Ștefan cel Mare ” Suceava un portofoliu de proiecte, un plan de investiții în valoare de 400.000.000 euro, care să fie finanțat pe misiunea ” Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei” în perioada 2024-2030

Lungu a spus că odată cu depunerea portofoliului de proiecte, municipalitatea suceveană va semna cu UE și „Climatic City Contract”.

Primarul a mai declarat că municipalitatea colaborează cu USV și în cadrul Clusterului de Bioeconomie, dar și al învățământului dual precum și cu Facultățile de Inginerie Electrica , Drept și Administrației Publică.

De asemenea, de la bugetul local se continuă finanțarea echipei de handbal masculin a USV, fiind aprobată  suma de 4.000.000 lei pentru anul 2024, dar și a Ansamblului Studențesc „Arcanul”.

El a mai spus că intenționează să înceapă un nou proiect cu Casa de Cultură a Studenților pentru înființarea „Orchestrei Simfonice Suceava ” în colaborare cu Colegiul de Artă ” Ciprian Porumbescu „!

„Așa cum am avut o colaborare foarte bună cu domnul rector Valentin Popa, sunt convins că vom continua această colaborare și cu noul rector Mihai Dimian”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de