Prof. univ. dr. Mihai Dimian a preluat mandatul de rector al USV: Regiunea noastră are nevoie de o universitate puternică şi performantă. Doar implicarea noastră activă în dezvoltarea ei va garanta succesul și recunoașterea națională și internațională


Intră acum și în grupul de

Noul rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, și-a preluat mandatul, joi, în cadru festiv, cu ocazia sărbătoririi a 34 de ani de la înființarea instituției și a transmis că dorește ca USV să cunoască o transformare continuă pentru a se adapta noii paradigme industriale şi a răspunde noilor provocări societale globale.

Prof.univ.dr. Mihai Dimian a adresat un mesaj de mulțumire și angajament comunității academice și administrative a universității pentru sprijinul acordat și pentru validarea programului managerial USV 4.0 – continuitate și transformare.

Programul USV 4.0 urmărește atât continuitatea, cât și adaptarea la noile provocări ale societății contemporane, angajându-se să răspundă nevoilor educaționale și de cercetare ale regiunii și țării.

„USV 4.0 se caracterizează prin continuitate, dar şi printr-o transformare continuă care, chiar dacă va fi făcută, uneori, cu paşi mici, poate conduce la îmbunătățirile semnificative de care avem nevoie pe termen mediu, ca universitate, pentru a ne adapta noii paradigme industriale şi a răspunde noilor provocări societale globale. România are nevoie de educație şi de cercetare, iar regiunea noastră are nevoie de o universitate puternică şi performantă. Doar implicarea noastră activă – a profesorilor, studenților, personalului auxiliar și administrativ – în dezvoltarea ei va garanta succesul și recunoașterea națională și internațională”, a spus Mihai Dimian.

De asemenea, noul rector a adus mulțumiri predecesorilor săi, prof.univ.dr.ing. Emanuel Diaconescu, prof.univ.dr.ing. Adrian Graur și prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, pentru contribuțiile lor și pentru moștenirea lăsată, asigurând că această moștenire va fi continuată.

El a mai anunțat și confirmarea numirilor pentru funcțiile de prorector pentru mandatul 2024-2029:

Prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, Prorector cu baza materială și probleme studențești;

Prof. univ. dr. Mircea Diaconu, Prorector cu activitatea didactică și asigurarea calității;

Prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană;

Conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, Prorector cu activitatea științifică.

Noul rector a subliniat că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava sărbătorește 34 de ani, în care, printr-un proces continuu de dezvoltare și transformare, a onorat legătura profundă cu studenții și absolvenții, precum și cu nevoile comunității locale, în contextul globalizării sistemului universitar.

„Astăzi, Universitatea este un centru viu și vibrant al schimbării și dezvoltării, adaptându-se la provocările vremurilor, iar această abordare dinamică o definește ca un pilon esențial în progresul educațional și al cercetării”, a spus Mihai Dimian.

În final, prof.univ.dr. Mihai Dimian și-a exprimat recunoștința față de întreaga comunitate academică și a subliniat importanța continuării eforturilor comune pentru dezvoltarea și afirmarea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în țară și în străinătate.


Intră acum și în grupul de