American Councils și EdVenture Partners au lansat programul „Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă”


Intră acum și în grupul de

American Councils for International Education, cunoscută pentru leadership-ul său în schimburile academice și culturale internaționale, s-a asociat cu EdVenture Partners, o agenție de experiențe renumită cu sediul în SUA, pentru a lansa programul „Studenți pentru o Europă Unită și Rezilientă” (SURE). Acesta încurajează studenții să promoveze coeziunea socială și să contracareze informațiile false în Moldova, Polonia, România și Slovacia.

Finanțat de Departamentul de Stat al SUA, proiectul are ca scop creșterea conștientizării publicului cu privire la dezinformarea dăunătoare și asigurarea unei coexistențe pașnice a refugiaților ucraineni în comunitățile gazdă. Competiția, care va avea loc în 16 universități din cele patru țări, implică realizarea de cercetări primare și secundare pentru dezvoltarea, aplicarea și măsurarea succesului unei campanii online și offline de contracarare a propagandei.

În primul semestru al competiției, echipele din Moldova, România și Polonia se vor întrece pentru a fi selectate printre cele cinci echipe care își vor prezenta proiectele în cadrul finalei SURE și competiției, planificată pentru 30 iulie 2024, la București, România. Evenimentul va fi urmărit de lideri de rang înalt, experți în domeniu și invitați speciali.

Al doilea semestru al competiției va include universități din Polonia, România și Slovacia. Printre beneficiarii direcți se numără studenții din cele patru țări, în timp ce beneficiarii indirecți includ publicul larg, ONG-urile, comunitățile locale de afaceri și mass-media.

Programul SURE se concentrează pe amenințarea reprezentată de campaniile de dezinformare care vizează crearea neîncrederii și a temerii între refugiații din Ucraina și comunitățile care îi găzduiesc. Cu aproape 50 de ani de experiență în domeniul schimburilor academice și culturale internaționale, American Councils conduce programe sponsorizate de guvernul SUA și inițiative educaționale orientate către studenți în peste 115 țări. Prin colaborarea cu Departamentul de Stat al SUA și cu secțiile de diplomație publică ale Ambasadei SUA, American Councils îmbunătățește gândirea critică și competențele mediatice ale studenților.

EdVenture Partners (EVP), partener tehnic în cadrul programului SURE, este specializat în conceperea de programe academice experimentale, oferind studenților posibilitatea de a dezvolta soluții creative la provocările din lumea reală în peste 900 de universități din 76 de țări.


Intră acum și în grupul de