IPS Calinic, evaziv privind posibilitatea ca femeile rujate să sărute icoanele din biserică: Părinții duhovnici sunt cei mai potriviți să dea îndrumare


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a fost evaziv în a oferi un răspuns unui credincios care a vrut să afle dacă e permis ca femeile rujate să sărute icoanele din biserică sau să fie împărtășite.

Întrebarea cu privire la utilizarea rujului în Biserică a fost adresată de credincios, având în vedere că este obiceiul femeilor să se aranjeze și să se pregătească corespunzător pentru astfel de ocazii.

sursa foto: https://www.ganduridinierusalim.com/

„Ne oferiți o lămurire, că a fost și Ziua Femeii, zi lumească, dar despre femei, căci am văzut și o Sfântă cu ruj. Este permis femeilor cu ruj în biserică să sărute icoanele? Cum să facă femeile care vor să se împărtășească? Dacă ar fi îngăduit cu ruj”, a întrebat credinciosul.

IPS Calinic nu a oferit un răspuns explicit în privința folosirii rujului în Biserică, dar a subliniat că părinții duhovnici pot oferi îndrumare în această privință.

„Părinții duhovnici sunt cei mai în măsură să le recomande fiilor duhovnicești ce fel de ținute să aibă atunci când vin la Biserică și mai ales atunci când primesc Sfânta Împărtășanie”, a răspuns IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de