Garda Forestieră Suceava a confiscat aproape 350 mc de materiale lemnoase după un control la două firme din Brodina


Intră acum și în grupul de

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a anunțat, vineri, că în urma unui control efectuat de către Garda Forestieră Suceava la doi operatori economici din Brodina au fost făcute confiscări de material lemnos în volum de aproape 350 mc.

Potrivit sursei citate, în perioada 11.03.2024 – 15.03.2024, Garda Forestieră Suceava a fost efectuat un control de specialitate la doi operatori economici, cu puncte de lucru situate pe raza comunei Brodina.

Astfel, operatorii economici desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului rotund, comercializare, precum și exploatare forestieră.

În urma inventarierii materialelor lemnoase identificate în incintele punctelor de lucru și comparării stocurilor faptice cu cele scriptice declarate în SUMAL 2.0, s-a constatat un plus în gestiune care totalizează un volum de 347 mc materiale lemnoase, pentru care nu a fost dovedită proveniența legală.

Față de cele constatate, pentru deținerea de materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, echipa de control a dispus sancționarea contravențională a operatorilor economici în cauză cu amenzi ce totalizează 40.000 lei și ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 347 mc materiale lemnoase, cu o valoare totală de 79217 lei, mai arată Mihai Gășpărel.

El a menționat că Garda Forestieră Suceava va continua verificările pentru stabilirea trasabilității materialului lemnos confiscat și atrage din nou atenția că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.


Intră acum și în grupul de