Bărbat acuzat de escrocherie la scară deosebit de mare, plasat de Curtea de Apel Suceava sub control judiciar. Instanța urmează să se pronunțe peste o lună privind extrădarea în Rusia


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a respins, luni, cererea de arestare provizorie formulată de către Parchetul de pe lângă aceeași instanță, în cazul persoanei urmărite Franchuk Valentin și a dispus plasarea lui sub control judiciar.

Decizia, bazată pe prevederile articolului 44 din Legea nr. 302/2004, vine în urma unei solicitări de extrădare emise de autoritățile judiciare din Federația Rusă.

Interpol Moscova a transmis difuziunea de urmărire internațională pentru Franchuk Valentin, în legătură cu un mandat de arestare emis de către Tribunalul Districtual Magas din Republica Ingușetia, Rusia. Această solicitare de extrădare a fost emisă în contextul în care individul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de escrocherie, conform secțiunii 4 a articolului 159 din Codul Penal Rusesc, în cadrul unei presupuse acțiuni comise de un grup de persoane la scară deosebit de mare.

În locul arestului provizoriu, Curtea de Apel Suceava a dispus plasarea sub control judiciar a lui Franchuk Valentin, conform prevederilor articolului 202 alin. 4 lit. b din Codul de Procedură Penală, pe o durată de 60 de zile începând cu data de 18 martie 2024. Pe durata acestei măsuri, Valentin este obligat să respecte o serie de condiții, inclusiv prezentarea la instanța de judecată și la organele de poliție desemnate și să nu părăsească teritoriul județului Suceava.

Curtea a atras, de asemenea, atenția lui Franchuk Valentin cu privire la consecințele unei posibile încălcări cu rea-credință a obligațiilor sale, cum ar fi înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau a arestului preventiv.

Termenul de judecată pentru cererea de extrădare este stabilit pentru data de 22 aprilie 2024. Pronunțată într-o ședință publică, hotărârea este supusă contestației în termen de 48 de ore de la pronunțare.


Intră acum și în grupul de