Acasă Actualitate Bărbat acuzat de escrocherie la scară deosebit de mare, plasat de Curtea...

Bărbat acuzat de escrocherie la scară deosebit de mare, plasat de Curtea de Apel Suceava sub control judiciar. Instanța urmează să se pronunțe peste o lună privind extrădarea în Rusia


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a respins, luni, cererea de arestare provizorie formulată de către Parchetul de pe lângă aceeași instanță, în cazul persoanei urmărite Franchuk Valentin și a dispus plasarea lui sub control judiciar.

Decizia, bazată pe prevederile articolului 44 din Legea nr. 302/2004, vine în urma unei solicitări de extrădare emise de autoritățile judiciare din Federația Rusă.



Interpol Moscova a transmis difuziunea de urmărire internațională pentru Franchuk Valentin, în legătură cu un mandat de arestare emis de către Tribunalul Districtual Magas din Republica Ingușetia, Rusia. Această solicitare de extrădare a fost emisă în contextul în care individul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de escrocherie, conform secțiunii 4 a articolului 159 din Codul Penal Rusesc, în cadrul unei presupuse acțiuni comise de un grup de persoane la scară deosebit de mare.

În locul arestului provizoriu, Curtea de Apel Suceava a dispus plasarea sub control judiciar a lui Franchuk Valentin, conform prevederilor articolului 202 alin. 4 lit. b din Codul de Procedură Penală, pe o durată de 60 de zile începând cu data de 18 martie 2024. Pe durata acestei măsuri, Valentin este obligat să respecte o serie de condiții, inclusiv prezentarea la instanța de judecată și la organele de poliție desemnate și să nu părăsească teritoriul județului Suceava.

Curtea a atras, de asemenea, atenția lui Franchuk Valentin cu privire la consecințele unei posibile încălcări cu rea-credință a obligațiilor sale, cum ar fi înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau a arestului preventiv.

Termenul de judecată pentru cererea de extrădare este stabilit pentru data de 22 aprilie 2024. Pronunțată într-o ședință publică, hotărârea este supusă contestației în termen de 48 de ore de la pronunțare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version