Start la licitatia pentru modernizarea strazilor din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea câmpulungeană dă startul la licitaţia pentru modernizarea infrastructurii urbane din oraş, un proiect cu finanţare prin POR în valoare de aproximativ 5,9 milioane de euro. Anunţul a fost făcut marţi de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, care şi-a exprimat speranţa că la sfârşitul lunii iunie să fie desemnat constructorul pentru modernizarea infrastructurii oraşului ce prevede refacerea tuturor străzilor din zona centrală şi din cartierele Stadion şi Bodea, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, precum şi amenajarea de spaţii verzi.

Potrivit edilului-şef câmpulungean, proiectul, care se va derula în cursul anilor 2011 şi 2012, prevede reabilitarea şi modernizarea unui număr de 23 de străzi, amenajarea a 26.353 mp de trotuare în vederea fluidizării traficului pietonal, 3.658 mp de parcaje, 8.949 mp spaţii verzi şi 3.583 mp alei pietonale şi a platoului pietonal din zona Centru. „Acest proiect asigură un trafic sigur şi eficient pentru cel puţin 17.061 locuitori din zonă, ca urmare a modernizării infrastructurii rutiere, amenajării de trotuare cu piste de biciclişti, realizării de staţii de autobuz şi amenajării de parcări şi contribuie la creşterea mobilităţii forţei de muncă, înlesneşte desfăşurarea de noi activităţi economice, stimulează dezvoltarea turismului şi creşte gradul de atractivitate a municipiului pentru noi investitori”, a spus Şerban.

El a arătat că municipalitatea va relua o licitaţie pentru introducerea unui sistem de supraveghere cu 26 de camere wireless, proiect finanţat prin POR cu aproximativ 110.000 de euro. Primarul a spus că prima licitaţie a fost contestată, iar ulterior municipalitatea a decis reluarea procedurilor.

Şerban şi-a exprimat încrederea că proiectele vor fi implementate conform contractului de finanţare şi că nu vor mai fi blocaje din cauza contestaţiilor.


Intră acum și în grupul de