Furtuna de duminica a facut pagube de peste 2 milioane de lei la Ciocanesti si Iacobeni (Suceava)


Intră acum și în grupul de

Furtuna care s-a abătut pe parcursul zilei de duminică asupra comunelor sucevene Iacobeni şi Ciocăneşti a provocat inundarea a 40 de gospodării, afectând drumuri locale, precum şi Muzeul Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că a dispus înfiinţarea a două comisii care să inventarieze şi să evalueze pagubele, acestea fiind estimate la peste două milioane de lei.

Potrivit raportărilor, în Iacobeni au fost inundate 30 de curţi şi grădini, în care s-au depus aluviuni, au fost inundate terenul de sport şi curtea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Iacobeni cât şi sediul unei societăţi comerciale. Totodată, au fost afectate atât suprafaţa de rulare a carosabilului cât şi lucrările de protecţie pe aproximativ 4 kilometri de drum comunal. Valoarea estimativă a pagubelor înregistrate în comuna Iacobeni este de 1.769.730 lei.

În comuna Ciocăneşti au fost afectate 10 gospodării, iar în patru locuinţe apa a intrat şi a afectat pardoselile. De asemenea, a fost afectate Muzeul ”Ouălor Încondeiate” şi sediile a două societăţi comerciale.

În ceea ce priveşte infrastructura, un drum comunal a fost afectat pe o lungime de un kilometru, dar au fost afectate lucrări de apărări de maluri pe o mie de metri liniari ale pârului ”Recele”. Pagubele totale înregistrate în comuna Ciocăneşti se ridică la valoarea de 376.000 lei.

Prefectul a mai spus că ISU Suceava şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din cele două comune au intervenit imediat pentru îndepărtarea aluviunilor şi reluarea tuturor activităţilor în condiţii de siguranţă.


Intră acum și în grupul de