Parcarea de la Primăria Suceava va fi cu taxă, cu primele 30 de minute gratuit. Lucian Harșovschi: Cetățeanul care vine la Primărie va avea loc de parcare și, într-o eficiență maximă, își va rezolva problema în jumătate de oră


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, în conferință de presă că începând de luni parcarea din zona Primăriei Suceava va fi cu plată, cu primele 30 de minute de staționare gratuite.

„Erau probleme cu parcarea când sucevenii veneau la Primărie să-și plătească taxele, să rezolve fel de fel de probleme. Ne spuneau toți că nu au unde să parcheze pentru că parcarea este plină de mașinile angajaților”, a spus viceprimarul.

El a arătat că în ședința de Consiliu Local de joi va intra cu un proiect de hotărâre prin care parcarea din fața Primăriei și cea adiacentă de pe strada Alexandru cel Bun va fi parcare cu taxă.

Harșovschi a spus că sunt în total 44 de locuri de parcare, iar pentru cele din fața Primăriei primele 30 de minute vor fi gratuite în ideea ca problema cetățeanului va fi soluționată în acest interval de timp.

El a recunoscut că vor fi și cazuri când cineva va trebui să stea mai mult.

„În 30 de minute, într-o eficiență maximă, ar trebui ca persoana să vină, să găsească loc de parcare, să parcheze, să-și rezolve problema și să plece fără să plătească nimic. Dacă nu se rezolvă în acest interval, va trebui să achite tariful de plată. Scopul nu este de a face bani, ci de a da posibilitatea unora să aibă unde să parcheze”, a explicat viceprimarul.

Începând cu ziua de luni se va implementa acest proiect, a arătat viceprimarului care a menționat că parcarea din fața Primăriei va fi fără abonament și plata se va face exclusiv prin SMS sau aplicație.

„E bine ca atunci când vin contribuabilii, cetățenii care ne plătesc pe noi, să aibă unde parca”, a mai spus Harșovschi.

Întrebat ce vor face angajații Primăriei care folosesc acum parcarea respectivă, Lucian Harșovschi a răspuns că vor face ceea ce fac toți sucevenii.

Tot de luni intră în vigoare și hotărârea potrivit căreia parcarea cu plată este între orele 8:00-18:00 cu gratuitate sâmbăta și duminica, a mai declarat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de