Lucian Harșovschi anunță finalizarea testului de rugozitate pe Calea Unirii, dar precizează că oricum vor fi montate benzi rezonatoare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, vineri, că testul de rugozitate comandat de Primăria Suceava a fost făcut pe Calea Unirii, în zona Grupului Școlar.

Lucian Harșovschi a estimat că rezultatele testelor vor fi transmite Primăriei Suceava în decurs de o săptămână.

„Indiferent de rezultat, urmează să montăm benzi rezonatoare și un parapet pentru mai multă siguranță”, a spus viceprimarul.

Totodată, el a făcut un apel către participanții la trafic să respecte legislația în vigoare și să conducă cu prudență.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, în urmă cu o lună, că a contractat un studiu de aderență al asfaltului pe Calea Unirii în zona Grupului Școlar unde s-au produs în ultima perioadă mai multe accidente și vor fi montate și benzi rezonatoare pentru ca șoferii să reducă viteza.

„O problemă care preocupă Primăria Municipiului Suceava este cea legată de alunecările la axul principal care a fost asfaltat anul trecut și în mod special pe zona de coborâre la Grupul Școlar. Pentru a nu mai fi niciun fel de discuții, Primăria Suceava a încheiat cu firma Alfa Testing SRL din Piatra Neamț un contract de 12.000 de lei pentru a face măsurători asupra aderenței suprafeței cu termen de finalizare în 30 de zile”, a spus atunci Lungu.

Primarul mai spunea că vrea să monteze minim trei benzi rezonatoare pe Calea Unirii astfel încât să determine șoferii să reducă viteza.

„Așa cum s-a putut observa, în urma monitorizării făcute de Poliția Rutieră, principala cauză se pare că este depășirea vitezei legale. Vrem să ne asigurăm că totul este în ordine la axul principal și cetățenii pot să circule în condiții de siguranță”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de