Jandarmeria Suceava beneficiază de noi dotări pentru intervenții la urgențe


Intră acum și în grupul de

În cadrul parteneriatului dintre Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Salvamont, o autospecială marca Jeep Wrangler Rubicon, achiziționată în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, prin Proiectul Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale, a fost distribuită Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, a anunțat, marți, instituția.

Această autospecială, dotată cu remorcă specială pentru transportul câinilor de serviciu utilizați în misiunile de căutare – salvare, aparatură și echipamente de prim – ajutor medical, va spori eficiența intrervenției și va contribui la asigurarea protecției cetățenilor în situații de urgență.

De asemenea, autospeciala marca SSANGYONG MUSSO GRAND este prevăzută cu dotări performante, menite să asigure intervenția rapidă și eficientă în cazul situațiilor de urgență.

Autovehiculul este prevăzut cu ecran de afișare a unor mesaje de avertizare a populației, camere cu termoviziune, dar și echipament care să asigure accesul în zone dificile. Acesta face parte dintr-un lot de 51 de autospeciale achiziționate de către Jandarmeria Română, în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială, valoarea totală a achiziției fiind de 12,88 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de