Realizarea rutei ocolitoare a municipiului Falticeni prinde contur. Vezi la cat se ridica investitia


Intră acum și în grupul de

Reabilitarea unui număr de 13 străzi din municipiul Fălticeni printr-un proiect finanţat prin POR, cu 13,64 milioane de lei, a fost finalizată, a anunţat marţi, primarul Vasile Tofan. Potrivit edilului-şef fălticenean, prin reabilitarea acestor străzi care totalizează aproximativ 20 de kilometri de reţea de străzi urbane, s-au modernizat drumurile ce fac legătura cu Dolhasca, Rădăşeni, Buneşti, cu drumul spre Gura Humorului şi a fost reabilitată şi o bretea alternativă la E 85 pentru fluidizarea traficului în oraş.

Tofan a informat totodată că a fost realizată şi o pistă pentru biciclişti pe o lungime de 1,45 de kilometri.

Primarul municipiului Fălticeni a precizat că pentru reabilitarea tuturor străzilor şi aleilor din oraş, municipalitatea va trebui să investească aproximativ 100 de milioane de euro. El şi-a exprimat încrederea că din 2012 va începe modernizarea drumului rapid Roman-Siret, astfel încât să fie reabilitat traseul acestui drum care trece prin oraş.

Pe de altă parte, Vasile Tofan a adus în discuţie problema construcţiei unei şosele ocolitoare a oraşului, arătând că în acest sens au fost stabiliţi indicatorii tehnico-economici şi a fost făcută şi proiectarea şi că se aşteaptă finanţarea, de aproximativ 40 de milioane de euro, care urmează să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional (POS) Transporturi. „Problema rutei ocolitoare e presantă. TIR-urile trec la doi metri de bloc, iar traficul e intens”, a spus primarul municipiului Fălticeni.

El a subliniat că traficul greu se face pe E 85 care traversează oraşul, iar şoseaua de centură este o prioritate, arătând că lucrările ar putea fi grăbite la Fălticeni întrucât nu sunt de expropriat suprafeţe de teren importante. Tofan a mai spus că, potrivit proiectului, varianta de ocolire a municipiului va avea o lungime de opt kilometri, urmând să fie construite şi două pasaje şi un viaduct.


Intră acum și în grupul de