Acasă Actualitate Pacienta cu AVC adusă cu elicopterul la SCJU Suceava este stabilă după...

Pacienta cu AVC adusă cu elicopterul la SCJU Suceava este stabilă după intervenția echipei medicale


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunțat, duminică seara că pacienta cu AVC adusă cu elicopterul la Suceava este stabilă.

„În cursul zilei de astăzi a fost adusă cu elicopterul, de la Spitalul Județean din Piatra Neamț o pacientă cu accident vascular cerebral acut cu hemiplegie dreapta, afazie. Echipa de radiologie intervențională a intervenit prompt. La acest moment pacienta este stabilă, sub supravegherea neurologului de gardă”, a spus dr. Teodorovici.



El a menționat că pacienta adusă de la Piatra Neamț a înregistrat și o premieră, fiind prima aterizare a unui elicopter SMURD de când a fost deschis heliportul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat în cursul zilei că în zona Moldovei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava este singurul cu compartiment de radiologie intervențională în cadrul secției de neurologie.

https://www.newsbucovina.ro/wp-content/uploads/2024/04/WhatsApp-Video-2024-04-07-at-20.14.38_6c15117c.mp4

„Avem 5 medici, 4 titulari și un rezistent cu activitate 24/24. Dotările secției sunt de ultimă generație, medicii sunt specializați în acest domeniu, iar heliportul de pe spital este folosit în premieră pentru un astfel de caz”, a spus Flutur.

El a precizat că la Suceava funcționează centrul de tratament endovascular pentru atacurile vascular cerebrale. În țară sunt zece astfel de centre, iar în Moldova singurul este la Suceava.

„Anul trecut la Suceava au fost 44 de intervenții de acest tip, situându-ne pe locul 4 în țară. De la începutul anului 2024, acesta este al 25-lea pacient, dar primul adus cu elicopterul SMURD, utilizând heliportul spitalului”, a menționat Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version