VIDEO// Urmărire în noapte pe străzile din Rădăuți după un tânăr șofer beat. Acesta circula haotic și punea în pericol participanții la trafic


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani este cercetat penal după ce a condus beat un autoturism în municipiul Rădăuți și a fugit de poliție, fiind urmărit pe mai multe străzi în noaptea de duminică spre luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, luni dimineața în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică au observat un autoturism care circula haotic pe strada Piața Unirii din Rădăuți, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

În aceste condiții s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a demarat în trombă, continuându-și deplasarea.

Astfel, echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului pe strada Piața Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor și strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat și echipajul de poliție rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic fără a respecta semnalele de oprire ale polițiștilor.

Echipajele de poliție aflate în urmărirea autoturimsului în cauză au relaționat în permanență cu ajutorul stațiilor de comunicație, fiind transmise în dinamică date privind traseul de deplasare și elementele de risc, pentru a fi informat personalul de serviciu și pentru a poziționa strategic celelalte echipaje aflate în teren.

Totodată, la ieșirile din municipiul Rădăuți, în locații care permiteau amplasarea în condiții de siguranță dispozitivelor de oprire forțată tip Spike au fost poziționate echipaje care au relaționat în permanență cu polițiștii aflați în urmărire.

În timpul urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.

Pe parcursul urmăririi, polițiștii au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă nu au utilizat armamentul din dotare, evaluând obictiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au procedat l-a extragerea din autoturism a conducătorului auto și a altor doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate.

Utilizând aplicația E-DAC, polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor și verificarea autoturismului condus. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 21 de ani din orașul Milișăuți, pasagerii fiind doi tineri de 20 și 22 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind pozitiv, rezultând o alcoolemie de 1,03 mg/l. De asemenea acesta a fost testat cu aparatul de detectare a substanțelor interzise, rezultatul fiind de negativ. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  urmând a fi aplicate și sancțiuni contravenționale pentru abaterile rutiere săvârșite.


Intră acum și în grupul de