Flutur a discutat la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu reprezentanții celor 10 GAL-uri din județ proiecte de parteneriat în domeniul social și turistic


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a invitat miercuri, la sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților , reprezentanții grupurilor de acțiune locală (GAL) din județul Suceava, 10 la număr, cu toți primarii din localitățile acestor asociații.

„A fost o întâlnire foarte constructivă, în care biroul de proiecte europene din CJ Suceava, cu specialiști de la AFIR, experți privați în proiecte euro am discutat despre accesarea de noi proiecte și au fost trase câteva concluzii. Am sugerat să fie prinse în acest Grupuri de Acțiune Locală și unitățile de cult din teritoriu. S-a propus trecerea la parteneriat pe proiecte”, a spus Flutur.

În numele Consiliului Județean Suceava, Flutur și-a arătat disponibilitatea să vină cu cofinanțări în proiecte sociale, unde sunt copii abandonați, copii cu părinți plecați în străinătate, unde se pot crea centre sociale de ajutor sau parteneriate pentru dotarea cu echipamente și microbuze de transport al elevilor.

Totodată, s-au propus parteneriate pentru promovarea zonelor turistice din județul Suceava, având prioritate zonele mai puțin promovate până acum, cum sunt mănăstirile din sud-estul județului Suceava, Probota, Râșca, Slatina, în cazul cărora trebuie făcute eforturi mai mari pentru atragerea de turiști.

„Există prin PNRR posibilități de depunere în următoarele 30 de zile a unor proiecte pentru dotarea campusurilor cu echipamente, aparatură, calculatoare, mijloace de transport, dar toate acestea trebuie făcute foarte repede. Dorim să permanentizăm acest gen de întâlniri, iar CJ Suceava este interesat direct de acțiuni care să rezolve probleme pentru persoane vulnerabile, inclusiv în combaterea consumului de droguri, a abandonului școlar și în alte sectoare în care statul trebuie să intervină”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de