Aeroportul Suceava a fost certificat oficial ca aeroport internațional. Flutur: Se văd roadele modernizării făcute ani la rând


Intră acum și în grupul de

Președinte CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că roadele eforturilor făcute ani la rând pentru modernizarea Aeroportului  „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt sunt tot mai consistente și se evidențiază tot mai des.

„De data aceasta vorbim de certificări ale acestor eforturi. Începând de astăzi, Aeroportul Suceava este certificat ca aeroport internațional, după ce până acum era un aeroport deschis traficului internațional. A trecut cu brio evaluarea la care a fost supus, lucrul acesta va duce la creșterea gradului de încredere al pasagerilor”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus că tot miercuri a fost anunțat de directorul general al ROMATSA că s-au aprobat lucrările de modernizare a Sistemului ILS de aducere la sol a aeronavelor pe timp de ceață, noul sistem fiind similar celui de pe Aeroportul Otopeni.

„Pentru cei care folosesc parcarea, le putem spune că în maxim 2 zile va fi disponibilă aplicația prin care plata se va putea face online”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a fost certificat ca și Aeroport Internațional. Comisia de evaluare și-a desfășurat activitatea în perioada 29 februarie – 4 aprilie 2024, aceasta concluzionând îndeplinirea și respectarea procedurilor specifice de acordare a certificării de Aeroport internațional. Comisia de evalure a fost formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, reprezentant al Ministerului Finanțelor, reprezentant al Ministerului Sănătății, reprezentant al Autorității Naționale Fitosanitare și reprezentant al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Evaluarea a fost efectuată în scopul constatării dacă Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava  îndeplinește condițiile de certificare ca aeroport internațional și implementarea corespunzătoare a cerințelor spațiului Schengen.

Astfel, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava se conformează la cerințele naționale și internaționale aferente facilităților pe aeroporturilor internaționale, aplicarea integrală a acquis-ului Schengen și asigurarea unui mediu propice de dezvoltare a  colaborării cu organismele naţionale şi internaţionale din transportul aerian.


Intră acum și în grupul de