Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru un skywalk pe Piatra Șoimului în Masivul Rarău: Sunt convins că va fi o atracție teribilă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, vineri, contractul pentru proiectarea și execuția unui proiect unicat de realizare a unui skywalk în Masivul Rarău.

El a spus că este un proiect extrem de interesant, cu panoramă de pe Piatra Șoimului
Investiția prevede fundații de beton încastrate în stâncă, iar suprastructura este formată din două rampe metalice cu pardoseală și balustradă din sticlă securizată dublată de fier.

Suprafața este de 37 mp, iar finanțarea este de 170.000 de euro și este asigurată de CJ Suceava.

Proiectul prevede 11 luni pentru proiectare și execuție și 36 de luni garanție.

„Cuibul de Șoim va fi cel mai atractiv loc pentru turiști, pentru panoramă. De aici se vede arhipelagul munților din Bucovina, de pe Valea Bistriței în special. De pe Rarău se va vedea Ceahlău, Giumalău, Munții Rodnei, Munții Călimani, iar când e senin toată Valea Bistriței cu o priveliște unică. Sunt convins că va fi o atracție teribilă”, a spus Flutur.

El a menționat că proiectul a fost atribuit unei asocieri de firme din Iași pentru care lucrarea este o experiență nouă.

În prezent, punctul de belvedere constă într-o amenajare modestă realizată înainte de anul 1989, alcătuită dintr-un parapet din țeavă și două băncuțe din scândură, întregul ansamblu fiind într-o avansată stare de degradare, cu un aspect necorespunzător și care nu conferă o stare de siguranță vizitatorilor.

Proiectul de realizare a unui skywalk în Masivul Rarău a fost inițiat în 2016 de fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, dar până în prezent nu a fost realizat.


Intră acum și în grupul de