Ion Lungu anunță că lucrează cu ACET la un program de înlocuire a conductelor vechi după avaria din fața Primăriei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că lucrează la un program de înlocuire a conductelor vechi din oraș după avaria din fața sediului Primăriei care a dus la surparea carosabilului.

Potrivit acestuia, deși municipalitatea suceveană a atras aproximativ 100 milioane euro pe apă, canalizare, stație tratare ape uzate, fondurile au fost conform ghidului de accesare  destinate în mod special extinderii conductelor de apă și canalizare și nu înlocuirii magistralelor vechi.

„Lucrăm împreună cu ACET-ul la un program de înlocuire a conductelor vechi, vulnerabile cum este și cazul de față”, a spus primarul.

El speră ca în cursul zilei de duminică să se finalizeze intervenția la avaria pentru a se aduce terenul la starea inițială, astfel încât să nu fie  afectată  a circulația rutieră in zonă.

În urmă cu mai puțin de un an Ion Lungu își cerea scuze sucevenilor pentru calvarul din trafic generat de avaria de la rețelele de apă și canalizare din Burdujeni.

El anunța atunci că a discutat cu managerul ACET Suceava să facă un inventar al zonelor vulnerabile din municipiu și să se intervină pentru a se preveni situații asemănătoare.

Și în iunie 2022 primarul Ion Lungu atrăgea atenția asupra modului nemulțumitor în care acționează ACET SA Suceava.

„Eu fac un apel public la domnul Groza și la ACET. Sunt în ceasul al 12-lea, să facă tot ce trebuie pe apă și canalizare inclusiv pe stația de tratare și epurare. Vreau mai multă implicare. M-am săturat de câte ori am intervenit. Întotdeauna am pus umărul când era nevoie”, a spus primarul Ion Lungu la acea dată.


Intră acum și în grupul de