Flutur a verificat lucrările pe drumul axial Suceava-Iași și progresul la podul de la Milișăuți: Se conturează drumul pe mai multe segmente


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, luni, stadiul lucrărilor la drumurile județene, dar s-a interesat și de cum avansează lucrările la podul de la Milișăuți.

Potrivit lui Flutur, se lucrează intens în Ipotești, unde se conturează deja drumul, fiind turnate 2 straturi de asfalt  finalizându-se șanțurile și rigolele.

„La Bosanci se schimbă patul drumului pe o porțiune de 1,5 km. S-a cărat piatră concasată, se compactează și am cerut constructorului sa stropească periodic pentru a limita praful din zonă. Avem promisiunea că acolo se va turna primul strat de asfalt în 2 săptămâni”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Totodată, potrivit lui Flutur, constructorul a avansat foarte bine în zona Luncușoara, Udești și se continuă lucrările la sensul giratoriu de la Liteni, realizat împreună cu primăria Liteni.

Pe lotul celălalt al drumului axial Suceava-Iași se toarnă asfalt la Stroiești, în zona căii ferate, iar Flutur a solicitat să se lucreze cu mai multe forțe pentru a se finaliza lucrarea până la Paști.

Pe același lot se lucrează la Liteni Moara la înlocuirea plăcilor de beton din carosabil.

„Treptat numărul punctelor de lucru se reduce, drumurile județene prinzând contur. Într-adevăr încă mai este disconfort în trafic în anumite locuri, dar sper ca acest lucru să se încheie în câteva săptămâni”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a fost luni și la șantierul podului de la Milișăuți unde a avut discuții cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, care a promis că în două luni de zile se va circula pe pod.

„Am vrut să mă conving de stadiul lucrărilor, așa că am stat de vorbă cu muncitorii de la pod. Se livrează la armătura de fier beton și din urmă se toarnă un strat gros de beton urmând doua straturi de asfalt. Pentru cunoașterea corectă a situației, aici au lungit prea mult proiectarea și execuția podului. Cei de la drumurile naționale, responsabili de acest proiect, ar fi putut finaliza în urmă cu un an podul dacă ar fi ascultat sugestiile noastre. Sperăm să se țină de cuvânt acum și să rezolvăm problema traficului în zonă”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de