Informare meteo de instabilitate atmosferică, averse, vijelii, răcire bruscă a vremii, lapoviță și ninsoare la munte


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo  valabilă de marți după amiaza până joi seara de vreme instabilă, cu averse și vijelii, dar și răcire bruscă cu lapoviță și ninsoare la munte.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii au emis și o atenționare cod galben pentru zona de munte valabilă de marți după amiaza mână miercuri după amiaza.

ANM arată că în intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.


Intră acum și în grupul de