IPS Calinic, recomandări pentru alegerea nașilor de botez: Cel mai important este ca pruncul să fie botezat


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a oferit recomandări unor credincioși care au vrut să afle dacă există opreliști în ceea ce privește alegerea nașilor de botez.

O credincioasă l-a rugat să dezlege o situație încurcată în condițiile în care preotul duhovnic a spus că nu pot boteza finii lor de cununie, iar preotul care va oficia botezul a apreciat că nu este nicio opreliște.

Un alt credincios care a fost botezat de unchiul său i-a spus ierarhului că a avut mai multe discuții cu diferite persoane printre care se numără și preoți în urma cărora a rezultat faptul că nu e recomandat să îi boteze copilul vărului său pentru că i-ar întoarce botezul și că apoi copiii lui sau chiar viitoarea fină ar avea de suferit.

Înaltul ierarh le-a răspuns că nașii de botez trebuie să fie creștini ortodocși, cu o viață morală ireproșabilă, de la care cel botezat să aibă ce învăța când va fi mare și le-a recomandat să citească acest articol: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/institutia-bisericeasca-a-nasiei-la-botez-repere-canonice-si-liturgice/

„Cel mai important este ca pruncul să fie botezat. Gradele de rudenie nu sunt piedici la nășia pruncilor sau a mirilor, deși nu este recomandată nici o încrengătură spirituală exagerată”, a explicat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de