Sucevean trimis în judecată pentru agresiune sexuală și viol asupra unor minori


Intră acum și în grupul de

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a făcut publică decizia de a trimite în judecată pe M.C., în legătură cu presupusele sale acțiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Suceava, prin ordonanța procurorului din 29 februarie 2024 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia pentru două infracțiuni de agresiune sexuală în formă continuată, o infracțiune de viol și coruperea sexuală a minorilor în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul ar fi recurs la acțiuni repetate de natură sexuală asupra a două persoane minore, de natură a-i produce inculpatului satisfacție sexuală, profitând de vulnerabilitatea acestora și de imposibilitatea de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede. Totodată, M.C. este acuzat că a întreținut un act sexual cu o a treia persoană minoră, toate acestea având loc în timp ce acestea erau temporar în grija sa.

Pe 28 februarie 2024, M.C. a fost reținut pentru 24 de ore, iar a doua zi, procurorii au propus arestarea sa preventivă. Propunerea a fost acceptată, emițându-se un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, pe 20 martie 2024, procurorii au propus prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 30 de zile, propunere care a fost însușită.

Procurorii au finalizat cercetările în acest caz și au întocmit rechizitoriul, cerând trimiterea în judecată a lui M.C. în stare de arest preventiv pentru faptele menționate.


Intră acum și în grupul de