Operațiune de amploare a polițiștilor în Suceava și Fălticeni soldată cu dosare penale, confiscarea de articole de îmbrăcăminte posibil contrafăcute în valoare de 40.000 de lei și aplicarea de amenzi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au desfășurat o acțiune de amploare în municipiile Suceava și Fălticeni, ce a condus la confiscarea unor articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute.

La data de 20 aprilie 2024, în urma unei investigații și a unei documentări amănunțite, polițiștii au efectuat două controale la unități economice specializate în comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.

Constatând nereguli și încălcări ale legislației în vigoare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, a fost confiscată suma de 935 de lei, provenită din vânzări nedeclarate.

Polițiștii au identificat aproape 200 de articole vestimentare având mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, în valoare totală de 38.000 de lei. Aceste produse au fost ridicate în vederea expertizării, fiind suspectate că ar fi contrafăcute.

Cele două persoane juridice care comercializau astfel de articole au fost sancționate. Una dintre acestea, situată în municipiul Fălticeni, a fost sancționată și cu o amendă de 12.000 de lei, conform prevederilor legale, iar produsele confiscate au fost evaluate la 23.000 de lei. Cealaltă societate, din Suceava, se află sub investigație pentru aceeași infracțiune, punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii având confiscate produse în valoare de 15.000 de lei.


Intră acum și în grupul de