Incendiul de la Rădăuți, pornit de la coșul de fum ce deservește pizzeria de la parterul blocului. Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere din culpă


Intră acum și în grupul de

Poliția Rădăuți a deschis o anchetă penală pentru distrugere din culpă în cazul incendiului care a afectat un bloc din municipiul Rădăuți.

Potrivit datelor preliminare din anchetă, polițiștii au contatat că incendiul a izbucnit de la coșul de fum al cuptorului pizzeriei ce se afla la parterul imobilului cu nr.16 de pe str. Piața Uniriii din Rădăuți. Incendiul s-a extins pe toată suprafața acoperișului blocului și la apartalentele situate la ultimul etaj.

La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care au procedat la localizarea și lichidarea incendiului.

În urma cercetării la fața locului s-a stabilit că  la mansarda blocului s-a produs un incendiu, în urma căruia a ars în totalitate acoperișul, pe o suprafață de 400 mp cât și toate bunurile depozitate de către locatari.

Incendiul s-a propagat și la apartamentele blocurilor, astfel la scara B, în interiorul unui apartament a fost distrus prin ardere balconul, inclusiv bunurile depozitate în acesta, la apartamentul vecin a fost distrus prin ardere, în totalitate, balconul în care se aflau depozitate un aragaz și mai multe electrocasnice, iar la scara A a imobilului, la un apartament a ars în totalitate balconul, cât și hota ce se afla montată în bucătărie, iar la altul a fost distrusă prin ardere instalația sanitară din baie, fiind distruse în proces vasul WC cât și o chiuvetă.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al coșului de fum neprotejat termic, ce se afla amplasat în mansarda clădirii și care deservește restaurantul situat la parterul imobilului, aspect întărit și de declarația martorului care a apelat 112 în legătură cu evenimentul, acesta observând faptul că faza incipientă a incendiului se desfășura în zona mediană a mansardei blocului, locul unde se afla poziționat coșul de fum.

Pe timpul evenimentului, a fost restricționat accesul autoturismelor pe străzile Piața Unirii și Dimitrie Onciul.


Intră acum și în grupul de