Acasă Actualitate Patru elevi suceveni au obținut mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Franceză

Patru elevi suceveni au obținut mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Franceză


Intră acum și în grupul de

Etapa națională a Olimpiadei de limba franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iași, județul Iași. Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 9 elevi, dintre aceștia, 4 elevi întorcându-se cu distincții acordate de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Iași, a anunțat inspectorul școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron.



Astfel, două eleve au obținut mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează:

Carp Raluca Ioana, clasa a IX-a, categoria Bilingv,  de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (îndrumători, prof. Mocanu Luminița și prof. Ciurari Laurica);

Avdei Iuliana, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumător, prof. Mocanu Luminița).

De asemenea, doi elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Iași:

Coca Alexandru-Ștefan, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător, prof. Zavalnițchi Cornelia Mihaela);

Buliga Damian Pavel, clasa a IX-a, categoria Normal, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător, prof. dr. Ungurean Liviu Marcel).

Lotul de elevi a fost însoțit de doamna profesoară Laurica Ciurari, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză la IȘJ Suceava și prof. Emilian-Bogdan David, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț.

„Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! În esență, toți elevii participanți sunt câștigători, deoarece calificarea la etapa națională este o oportunitate, o șansă pentru aceștia de a trăi experiențe unice în cadrul olimpiadei în sine, dar și de a cunoaște și descoperi locuri noi,  de a lega noi prietenii, de a dobândi noi aptitudini și competențe ce le vor fi utile în viață. Succes pe mai departe și vacanță binemeritată și plăcută tuturor!”, a transmis profesorul Constantin Tiron.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version