Acasă Actualitate Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Frumoasa a fost arestat...

Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Frumoasa a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Suceava a decis, joi după amiaza, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Sebastian Duceac acuzat de omor din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Duceac (21 de ani) este acuzat că a lovit cu mașina un tânăr de 26 de ani pe drumul județean care face legătura între Moara și Frumoasa.



Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, miercuri dimineață, în jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparținând unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona.

Totodată, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava și Biroului Rutier- Poliția Municipiului Suceava, a  desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, iar în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului s-a reușit identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.

Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla într-un imobil de pe raza comunei Moara.

Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privată, dar ulterior polițiștii au reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesară utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezenta în organism a unor eventuale substanțe  interzise, rezultatul fiind negativ.

Minuta instanței: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava în dosarul nr.1848/136/P/2024. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1), 3) şi alin.4) lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului DUCEAC SEBASTIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. 2 C. pen.. și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ?ștergerea urmelor acestuia”, prev. de art. 338 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 02.05.2024 până la data de 31.05.2024, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu ori a controlului judiciar. Se comunică măsura arestării preventive locului de deținere. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Pronunțata în cameră de consiliu astăzi, 02.05.2024, ora 20:00


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version