Acasă Actualitate Sportiva dorneancă Claudia Costiuc a reprezentat România la Campionatul European de alergare...

Sportiva dorneancă Claudia Costiuc a reprezentat România la Campionatul European de alergare pe șosea pentru junioarele U20


Intră acum și în grupul de

Sportiva dorneancă Claudia Costiuc, legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a făcut parte din echipa naționale a României la Campionatul European de alergare pe șosea dedicat junioarelor U20. Competiția, care a avut loc pe 1 Mai 2024 în Oderzo, Italia, a fost marcată de participarea a numeroase echipe și de acordarea prestigiosului „Trofeo Opitergium”.

Costiuc și echipa României au parcurs o distanță de 5 km în cadrul competiției, iar sportiva, originară din comuna Iacobeni, s-a clasat pe locul 6 împreună cu echipa sa.



Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că sportiva nu este specializată în proba de 5 kilometri, însă, după o perioadă de pregătire intensivă cu lotul olimpic de juniori la Izvorani, au decis să accepte invitația la acest eveniment, în contextul în care se află într-o perioadă de acumulare de formă.

Costiuc a reușit să îndeplinească baremul pentru Campionatul Mondial U20 din Lima, Peru, în proba de 800 de metri, programat pentru luna august.

Antrenorul a exprimat, de asemenea, recunoștința față de sponsorul personal al sportivei, Apa Bucovina.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version