Acasă Actualitate Gheorghe Flutur, la concertul pascal din Suceava: Bucovina devine pe zi ce...

Gheorghe Flutur, la concertul pascal din Suceava: Bucovina devine pe zi ce trece un tezaur al României, un tezaur al autenticului


Intră acum și în grupul de

Numeroase persoane au urmărit, duminică, în centrul municipiului Suceava un concert pascal organizat în cadrul programului „Paștele în Bucovina”.

La deschiderea evenimentului, autoritățile locale sucevene au transmis un mesaj de continuare a tradiție și de păstrarea autenticului din această zonă.



Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este nevoie ca obiceiurile curate din Bucovina să fie păstrate indiferent în ce direcție ar merge omenirea.

„Bucovina devine pe zi ce trece un tezaur al României, un tezaur al autenticului, al lucrului curat, al lucrului care vine din poporul român. Indiferent în ce direcție ar merge omenirea, atâta timp cât Bucovina are astfel de oameni și astfel de obiceiuri, noi trebuie să avem siguranța că știm să păstrăm, să fim români adevărați”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Primăria Suceava a fost alături de CJ Suceava în organizarea de astfel de evenimente și a transmis respectul său pentru IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru parteneriatul între Biserică și autoritățile sucevene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a remarcat că acest proiect „Paștele în Bucovina” există la Suceava din 2009 datorită lui Gheorghe Flutur și consideră că trebuie continuat.

La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că tradiția va trebui dusă mai departe, iar asemenea acțiuni contribuie la păstrarea tradițiilor.

„Cred că este un moment în care trebuie să ne gândim mai mult la noi, la cei dragi, pentru că în tumultul zilelor noastre când suntem agitați și trebuie să fim tot timpul pe fugă, astfel de momente sunt foarte importante”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că turiștii vin în Bucovina pentru a vedea tradițiile și obiceiurile și că aceștia vin în zonă și pentru programul „Paștele în Bucovina”.

„Tradiția trebuie dusă mult mai departe. E bine să fii modern, dar e bine să păstrezi și ceea ce ce tradițional pentru că avem o istorie bogată și această istorie poate fi dusă de noi mai departe”, a mai spus Lucian Harșovschi.

Programul prezentat pe esplanada din centru Sucevei a inclus momente susținute de Corul de la Bosanci, Grupul vocal CUNUNA BUCOVINEI din Câmpulung Moldovenesc, Alexandra Dan, Corul de copii al Parohiei Salcea, Mariana Maloș, Grupul folcloric DOR de la Moara, Grupul vocal MOLDAVA din Fălticeni, Grupul folcloric OBCINA STÂNIȘOAREI din Mălini, un spectacol de toacă susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 PRĂJINI


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version