Garda de Mediu Suceava a aplicat în luna aprile amenzi de 180.000 de lei și a propus suspendarea unor acte de reglementare pentru nerespectarea autorizațiilor de mediu


Intră acum și în grupul de

În luna aprilie 2024, Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu a desfășurat un număr de 271 de inspecții,  monitorizând respectarea regulilor în domeniul protecției mediului. Acestea au fost împărțite în două categorii principale: controlul poluării industriale și controlul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate.

Din totalul de 271 de inspecții, 11 au fost planificate, în timp ce 260 au fost efectuate ca urmare a intervențiilor neplanificate.

Printre acestea din urmă, trei au avut loc ca răspuns la autosesizări ale Garzii Naționale de Mediu, 62 au fost efectuate pentru a soluționa petiții sau reclamații, 4 au fost dispuse tematic de către Comisariatul General al GNM, iar 191 au fost realizate în colaborare cu alte autorități, cu accentul pe punctul de trecere a frontierei Siret, în parteneriat cu reprezentanții Biroului Vamal de Frontieră Siret.

În urma inspecțiilor, au fost constatate diverse neconformități, ceea ce a dus la aplicarea a 12 sancțiuni contravenționale principale, constând în 9 amenzi în valoare totală de 179.500 de lei și 3 avertismente, alături de 2 sancțiuni contravenționale complementare, care au presupus suspendarea activității pentru cei în cauză.

De asemenea, au fost înaintate autorității de reglementare (A.P.M. Suceava) 2 propuneri de suspendare a actelor de reglementare, în cazul unor situații în care prevederile autorizatiilor de mediu nu au fost respectate.


Intră acum și în grupul de