IPS Calinic, nemulțumit de întârzierea finalizării parcării de la Mănăstire Sf. Ioan cel Nou din Suceava


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a transmis că este nemulțumit că nu se finalizează lucrările la parcarea de la Mănăstire Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

Ierarhul a fost întrebat de un credincios dacă parcarea din spatele Mănăstirii Sfântul Ioan nu poate fi folosită și de credincioșii care vin la mănăstire.

„E numai pentru anumite persoane? Știu că e în construcție și se lucrează, dar am văzut că totuși se parchează acolo și cei de la pază nu dau voie. Venim cu copilași mici și nu avem unde parca sau parcăm undeva foarte departe, iar alte persoane sunt lăsate să intre „pe pile”. Nu mi se pare corect atâta timp cât noi donăm pentru biserică, din banii noștri se fac aceste lucrări și avem dreptul să ne folosim de acea parcare ce nu e tocmai mică”, a spus credinciosul.

În răspuns, IPS Calinic a spus că are aceleași nemulțumiri.

„Nemulțumirile dumneavoastră privind parcarea despre care faceți vorbire sunt și nemulțumirile noastre. Din păcate, suntem neputincioși în fața unor specialiști care împiedică finalizarea lucrărilor. Ne cerem scuze!”, a răspuns IPS Calinic.

Lucrările la parcare au început la sfârșitul lunii august 2023.

Parcarea va avea un număr estimat de 154 locuri de parcare și va ajuta la descongestionarea traficului din zonă mai ales cu ocazia evenimentelor religioase organizate la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Potrivit contractului, durata de implementare a investiției a fost estimată la 10 luni calendaristice din care etapa de execuție 4 luni.


Intră acum și în grupul de