Razie cu scandal in Bazarul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zeci de comercianţi au protestat, joi dimineaţă, faţă de o acţiune de control care a avut loc în Bazarul din Lunca Sucevei.

Ţipetele şi injuriile protestatorilor au început în momentul în care, printre comercianţi a apărut o echipă de control a Vămii Botoşani.

În momentul în care s-au confuntat cu nemulţumirea oamenilor din Bazar, echipa de control a solicitat ajutorul Jandarmeriei Suceava.

La sosirea formaţiunii de intervenţie al IJJ Suceava, spiritele s-au încins şi mai tare, la adresa organelor de ordine auzindu-se doar huiduielile nemulţumiţilor, iar doi inspectori au fost chiar agresaţi fizic nu doar verbal.

Echipele de control au fost formate din angajaţi ai Direcţiilor Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale din Botoşani şi Suceava sub coordonarea celor de la Iaşi.

Conform declaraţiilor oferite de insp.princ. Liana Barbu, din cadrul DRAOV Iaşi, “acţiunea a avut ca obiectiv controlul pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit cu produse accizabile şi produse de provenienţă extracomunitară verificându-se totodată modul de respectare a legislaţiei vamale şi fiscale în domeniu”.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate şi în ciuda opoziţiei venite din partea comercianţilor, au fost aplicate patru amenzi contravenţionale în cuantum de 10.000 lei pentru deţinere şi comercializare de bunuri fără acte de provenienţă (din care 8.500 de lei au fost încasaţi pe loc) şi au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 2.100 lei.


Intră acum și în grupul de