Ziua Drapelului a fost serbata de autoritati in centrul municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Devenită deja o tradiţie pentru autorităţile locale şi judeţene, precum şi pentru locuitorii municipiului Suceava, Ziua Drapelului (26 iunie) a fost sărbătorită şi anul acesta în centrul oraşului.

În acest sens, cu o zi înainte de sărbătoare, steagul României a fost coborât de pe catargul central din Parcul drapelelor, situat lângă clădirea Palatului Administrativ al judeţului, pentru ca duminică să fie ridicat în locul său un steag nou care va flutura cele trei culori până anul viitor.

Festivităţile au fost deschise chiar de prefectul judeţului Sorin Arcadie Popescu. Acesta a fost însoţit în coloana oficialităţilor de vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, primarul oraşului, Ion Lungu şi cei doi viceprimari Lucian Harşovschi şi Viorel Seredenciuc.

Primiţi de o gardă de onoare formată din două detaşamente de militari aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi unul al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, reprezentanţii autorităţilor locale au vorbit audienţei destul de numeroase, printre care s-au numărat şi câţiva veterani de război, despre importanţa pe care trebuie să o acordăm însemnelor naţionale şi necesitatea retrezirii patriotismului în sufletele românilor.

Noul drapel tricolor a fost ridicat după binecuvântarea dată de un sobor de preoţi, în timp ce fanfara militară a intonat imnul naţional şi a fost încadrat de alte şase drapele vechi româneşti aflate în prezent la Muzeul Bucovinei.

În încheierea ceremonialului, Garda de Onoare a defilat prin faţa spectatorilor şi a oficialităţilor, prezenţi la manifestări fiind şi doi membri ai delegaţiei franceze din regiunea Laval, care ne-a vizitat municipiul.


Intră acum și în grupul de