Biroul Electoral Municipal Suceava dispune ca în 24 de ore partidele să elimine afișajul multiplu de pe panourile electorale


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Municipal Suceava a decis, luni, ca partidele politice care candidează în alegeri să elimine de pe panourile electorale afișele montate în plus față de prevederile legale.

Astfel, la sesizarea PNL, BEM Suceava a constatat că au fost încălcate dispozițiile legale care arată că « pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participa la alegeri ori fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral »

BEM Suceava spune că prevederea legală a fost încălcată de următoarele formațiuni politice : PSD, AUR, REPER, ALIANȚA FORȚA DREPTEI, fiecare din aceste formațiuni politice depășind numărul maxim de afișe permise a fi amplasate conform textului de lege menționat și amplasate în spațiile destinate campaniei electorale.

În acest condiții, Biroul Electoral Municipal Suceava a admis sesizarea formulată de PNL Suceava prin reprezentantul Moșneguțu Petru Paul și a dispus respectarea dispozițiilor legale de afișaj statuate prin Legea 115/2015 în sensul că aduce la cunoștință formațiunilor politice obligația de a respecta dispozițiile legale în materie de afișaj electoral și în acest sens acordă un termen de 24 de ore de la pronunțarea prezentei hotărâri în vederea eliminării exemplarelor de afișe aplicate în plus și implicit cu încălcarea dispozițiilor art. 79 alin. 4 din Legea 115/2015 în spațiile pentru afișaj electoral de pe raza municipiului Suceava.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a avertizat formațiunile politice să respecte legislația și să aplice doar câte un exemplar din afișajul electoral pe un panou electoral.


Intră acum și în grupul de