Gheorghe Flutur spune că CNAIR va interveni pe mai multe trasee de drumuri naționale pentru modernizare: Este sezon estival, ziua de lucru este mare și firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porțiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a reamintit, joi, că la solicitarea sa, o comisie de la Ministerul Transporturilor, în frunte cu secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, directorul regionalei DRDP Iași, Ovidiu Laicu, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihnea-Claudiu Drumea, s-a deplasat pe trasee de drumuri naționale din județul Suceava care fac legătura cu Ucraina.

În acest sens împreună s-a întocmit un memorandum pentru modernizarea tronsoanelor de drum care merg spre frontiera cu Ucraina.

Memorandumul, în valoare de peste 120 milioane lei, a fost aprobat de Guvern și presupunea modernizare unor drumuri precum Rădăuți – Gălănești – Vicovu de Jos, Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel – Vicovu de Sus, Rădăuți – Dornești – Ratoș, Bălcăuți – Siret – vama Siret.

„Până în prezent s-a modernizat tronsonul de drum de la Vicovu de Sus, din orașul Siret, iar acum se modernizează 8,5 km de la Marginea – Horodnic de Sus – Voitinel”, a spus Flutur.

El a arătat că trebuie urgentat și tronsonul Gălănești – Vicovu de Jos, dar și tronsonul Rădăuți – Dornești – Ratoș. „În prezent se lucrează, dar e nevoie de includerea de sensuri giratorii și semafoare în mai multe intersecții, la Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Marginea și Horodnic de Sus”, a spus președintele CJ Suceava.

El a meționat că are promisiunea CNAIR că săptămâna viitoare vor începe lucrările de modernizare pe tronsonul Rădăuți – Ratoș și în continuare vor răspunde la celelalte solicitări pe care le-a făcut.

„Este sezon estival, ziua de lucru este mare și firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porțiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău”, a spus Flutur.

El a subliniat că județul Suceava are un trafic auto foarte mare și că anual face asemenea solicitări.

„Fac aceste demersuri în fiecare an în calitate de președinte al CJ Suceava și de mai multe ori dacă este nevoie, pentru că Suceava este un județ circulat de foarte multe mașini, un județ turistic, care are nevoie de promptitudine în repararea șoselelor”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de