Doi căței căzuți într-un canal tehnologic al fostei Termica, salvați de echipajul de căutare și salvare al ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu doar două ore înainte de a ieși din tura de 24 de ore, echipajul de căutare și salvare al ISU Suceava a primit un apel de urgență privind doi căței care căzuseră într-un canal tehnologic la o clădire dezafectată a fostei centrale termice a Sucevei, a anunțat maior Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Potrivit acestuia, paznicul obiectivului, care avea grijă de cei doi căței, i-a pierdut din vedere pentru o clipă, iar aceștia au ajuns să exploreze zona și au căzut prin niște fante de beton direct în canal.

Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit cățeii scâncind după ajutor.

Intervenția nu a fost dificilă, mai ales că echipajul era bine echipat. Utilizând un lasou, pompierii au reușit să aducă la suprafață, unul câte unul, pe cei doi năzdrăvani.

Paznicul, un om cu suflet mare, a fost extrem de recunoscător echipajului de salvare pentru promptitudinea și empatia arătată.

Intervenția a fost realizată de plt.adj. Nicu Bursuc, plt.adj. Sorin Mihăiescu și plt.adj. Adrian Cucu, alături de doi elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, Denis Ciutacu și Alex Huțanu. Elevii, aflați în practică, au avut astfel ocazia să participe la o intervenție reală din categoria „orice viață contează”.


Intră acum și în grupul de