IPS Calinic: Parohiile nu sunt feude! Numirile în orașe s-au făcut pe bază de concurs sau prezidial, în câteva situații, cei numiți lucrând în administrație.


Intră acum și în grupul de

În urma unei întrebări adresate de o credincioasă, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns clarificând zvonurile referitoare la numirile preoților coslujitori în parohiile din județul Suceava.

Întrebarea unei credincioase sugerea existența unor reportaje viitoare care ar aborda aspectele legate de presupuse numiri necanonice și abuzuri privind conformarea cu regulile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Eventualul reportaj despre care faceți vorbire nu intră în sfera preocupărilor mele. Numirile în orașe s-au făcut pe bază de concurs sau prezidial, în câteva situații, cei numiți lucrând în administrație. Parohiile nu sunt feude!” a declarat IPS Calinic.

Credincioasa își exprimase îngrijorarea că numirile recente ar putea încălca Articolul 49 și Articolul 124, alineat 4, din statutul Bisericii Ortodoxe Române, care reglementează numirea preoților în parohii pe baza necesităților comunității și situațiilor misionare urgente.

Arhiepiscopul a asigurat că toate numirile au respectat procedurile canonice și regulamentare, subliniind că parohiile nu sunt tratate ca domenii personale, ci ca comunități ecleziastice administrate corect și transparent.


Intră acum și în grupul de