„Stop violenței domestice” – Campanie de conștientizare la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a găzduit, marți, activitatea „Stop violenței domestice”, parte a Campaniei „Stop violenței în mediul școlar prin artă și mișcare”.

Evenimentul a fost susținut de studentele Andreea Petrescu, Gabriela Gâtman, Lavinia Moscaliuc și Geanina Romașcan, din anul I la Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, membre ale Asociației Europene a Studenților în Drept (ELSA).

Alături de ele s-a aflat și directorul colegiului, prof. Adrian Puiu, care este și student la Facultatea de Drept. Prezentarea a fost parte a evenimentului ELSA4Schools, având ca scop promovarea responsabilității sociale a studenților la drept și abordarea unor teme de importanță socială în fața elevilor. Elevii claselor 11 E și 11 F au participat activ la această prezentare, care a vizat problematica violenței domestice.

Violența domestică, un fenomen larg răspândit în societate, a fost tema aleasă pentru a informa și conștientiza elevii despre cauzele, caracteristicile, modurile de manifestare și consecințele sociale, medicale și legal-juridice, precum și despre modalitățile de combatere. Scopul activității a fost de a sensibiliza elevii asupra importanței combaterii violenței de orice tip și de a încuraja atitudinea proactivă atunci când sunt martori ai unor cazuri de violență.

Acțiunea desfășurată la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a fost primită cu mult entuziasm de către elevi și reprezintă un pas important în educarea tinerilor cu privire la efectele negative ale violenței domestice și necesitatea implicării active în prevenirea acestui fenomen.


Intră acum și în grupul de