Flacari pe DN 17, in judetul Suceava. Traficul rutier a fost blocat pentru mai bine de jumatate de ora (VIDEO)

Traficul rutier de pe una dintre principalele artere de circulaţie din judeţul Suceava, DN 17, Suceava – Vatra Dornei, a fost întrerupt luni dimineaţă, mai bine de jumătate de ora, după ce un autotren încărcat cu celuloză a fost cuprins de flăcări.

Imediat, a fost dată alarmă către pompieri, în ajutor sărind Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei cu o autospecială, pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la tir-ul, marca Volvo, aparţinând unei societăţi comerciale din localitatea Frumosu, aflat pe raza comunei Poiana Stampei, DN17, Km 118 + 400.

La sosirea pompierilor, ardea violent capul tractor al TIR-ului, existând pericolul de propagare la remorcă, care era încărcată cu celuloză, dar din fericire pompierii au reuşit lichidarea flăcărilor înainte de a ajunge la încărcătură.

În urma incendiului au ars elementele combustibile ale capului tractor, în proporţie de 90%, degradându-se partea din faţă a remorcii şi aproximativ 20% din marfă (celuloză).

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, dar pompierii au salvat remorca şi marfa încărcată în autotren”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată din cadrul ISU Suceava.

Incidentul a determinat şi blocarea circulaţiei rutiere pe DN 17, după mai bine de jumătate de oră, aceasta fiind reluată pe o singură direcţie de mers.