A pierdut masina Mercedes pentru 100 de cartuse de tigari


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean ucrainean a fost nevoit să se întoarcă în ţara sa pe jos, după ce s-a prezentat în Vama Siret, judeţul Suceava, încercând să introducă ilegal în România peste 1.100 pachete de ţigări de contrabandă, informează responsabilul de relaţiile cu mass media din cadrul D.R.A.O.V Iaşi, insp. principal Liana Barbu.

Potrivit acesteia, bărbatul a fost prins de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, luni dimineaţă, când pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca MERCEDES BENZ, înmatriculat în România, dar condus de un cetăţean ucrainean.

În urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 1.116 pachete ţigarete de contrabandă (618 pachete de ţigarete marca VICEROY şi 498 pachete de ţigarete marca MONTE CARLO) de provenienţă ucraineană.

Ţigaretele erau ascunse într-un locaş special amenajat prin decuparea podelei automobilului.

“Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 9 000 lei iar autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul deoarece avea modificări structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat a ţigărilor de contrabandă”, mai informează insp. principal Liana Barbu.


Intră acum și în grupul de