Ion Lungu anunță că primele 50 de autobuze pentru Transportul Metropolitan au ajuns în Portul Constanța


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că primele autobuze destinate proiectului de Transport Metropolitan în Suceava au ajuns în Portul Constanța.

Lungu a  semnat, în luna februarie, cu reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, contractul pentru livrarea primelor autobuze electrice destinate transportului metropolitan.

Potrivit contractului, vor fi livrate 50 de autobuze electrice din care 18 lungi de 12 metri și restul microbuze cu lungimea de 6 metri care vor fi folosite pe trasee în Zona Urbana Funcțională, care cuprinde municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți.

Valoarea contractelor semnate este de 20.706.570 euro, fiind finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Autobuzele cu lungimea de 12 metri sunt produse de Zonson Smart Auto Corporation din China și sunt de tip GTZ, precum primele autobuze electrice care au funcționat în municipiul Suceava.

Microbuzele cu lungimea de 6 metri sunt produse de Xiamen King Long United Automotive Industry, Co. Ltd din China și sunt de tip K06.


Intră acum și în grupul de