Incendiu in Partestii de Jos, judetul Suceava. Nu mai putin de sapte autospeciale de stingere au intervenit pentru lichidarea flacarilor


Intră acum și în grupul de

Alarma de incendiu a fost dată de locuitorii din Pârteştii de Jos, la jumătate de oră după miezul nopţii, după ce încercările lor de a stinge flăcările prin metode rudimentare cu găleţi umplute cu apă a dat greş.

Imediat, către incendiu au plecat Garda de intervenţie Solca şi Detaşamentele de pompieri Suceava şi Rădăuţi, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Cacica, Arbore şi Botoşana.

Nu mai puţin de şapte autospeciale de stingere au intervenit pentru domolirea pârjolului care a cuprins două gospodării din comuna Pârteştii de Jos, judeţul Suceava.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, “la sosirea pompierilor ardeau acoperişul adăpostului de animale, depozitul de furaje şi un garaj, construcţie corp comun, şi acoperişul casei, ale uneia dintre gospodării şi acoperişul casei de locuit şi o casă aflată în construcţie, ale celui de-al doilea proprietar, existând pericolul de propagare la restul anexelor şi la patru gospodării învecinate”.

După mai bine de patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, dar în urmă flăcările au lăsat doar scrum. Din prima gospodărie au ars adăpostul de animale, depozitul de furaje şi garajul, acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 80 metri pătraţi, şi circa opt tone furaje, 10 metri cubi lemn de foc, cinci metri cubi cherestea şi un tractor.

În curtea celei de-a doua victime au ars casa aflată în construcţie, pe o suprafaţă de 140 metri pătraţi, aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei de locuit şi bunuri casnice.

“Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecţi”, au mai adăugat sursele citate.


Intră acum și în grupul de