Politistii suceveni se confrunta tot mai des cu furturile de fier vechi


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii suceveni s-au confruntat cu două cazuri de furturi de fier vechi, din fericire în ambele situaţii autorii fiind identificaţi.

Primul incident a fost descoperit în jurul orelor 17:00, când o patrulă auto de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe str. Grigore Alexandru Ghica din localitate, s-a sesizat din oficiu despre faptul că la o firmă care are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri feroase, a fost adusă cu un atelaj hipo o cantitate destul de mare de fier.

„Pătrunzând în incinta societății, a fost găsit un atelaj hipo din care se descărcau două uși din metal, vopsite negru și o plasă de gard din metal cu ochiuri pătrate. S-a procedat la legitimarea persoanelor în cauză, stabilindu-se că sunt două persoane de sex masculin din comuna Şcheia, care au relatat că fierul, în cantitate de 250 kg, a fost sustras din curtea unei societăți situată în zona serelor Suceava”, ne-a declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Suspecţii au fost conduși la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni, unde li s-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetarile fiind preluate de către cadrele Biroului investigaţii criminale.

Puţin mai târziu, în jurul orelor 18:30, patrula auto de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, care efectua verificări pentru identificarea societăţii de unde cei doi au sustras fierul, s-a deplasat pe Calea Unirii, la firma care are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri feroase Suceava, iar în partea laterală a societăţii, lângă digul de pe râul Suceava, a observat un alt atelaj hipo condus de o singură persoană.

Procedând la controlul atelajului hipo, în coş au fost găsite 2 profile metalice în formă de „U”, de 4m lungime, un calorifer din tablă, un tablou electric şi 20 ţevi de 4m lungime şi diametru de 10mm furate tot din curtea unei societăţi comerciale, probabil aceeaşi. De această dată cele aproximativ 400 de kg de fier au fost furate de doi minori în vârstă de 15 ani, tot din localitatea Şcheia, judeţul Suceava.

La faţa locului a fost prins însă doar unul dintre copii cel de-al doilea minor fugind în momentul în care a văzut echipajul de poliţie.


Intră acum și în grupul de