Două gospodării afectate de un incendiu în Solca izbucnit de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile voluntare pentru situații de urgență Cajvana, Botoșana, Cacica și Arbore, au intervenit în noaptea de luni spre marți cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Solca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexele gospodărești și la acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie și la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, a fost solicitat în sprijin un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Acesta a acordat primul ajutor medical unei femei (63 de ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În incendiu au ars adăpostul de animale, acoperișul casei de locuit și al altor anexe, toate construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au ars și s-au degradat bunuri din clădirile afectate, precum și elemente de construcție și de tâmplărie (pod, podea, pereți, uși, ferestre). În incendiu au pierit patru porci.

Flăcările puternice au afectat și proprietatea învecinată, unde au ars și s-au degradat elemente de construcție și de tâmplărie de la două anexe (două uși și 10 metri pătrați din acoperișul unei magazii de lemne), precum și alte bunuri din curtea proprietății.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Incendiul a fost lichidat după aproape șase ore de intervenție, iar pompierii au salvat parțial gospodăria afectată, dar și două proprietăți învecinate, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de