Ceremonie solemnă în Suceava de „Ziua Eroilor”


Intră acum și în grupul de

Joi, 13 iunie, începând cu ora 12:00, la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul „Pacea”, se va desfășura o ceremonie militară și religioasă organizată cu ocazia aniversării „Zilei Eroilor”.

Evenimentul va fi organizat de Garnizoana Suceava în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Instituția Prefectului Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

În cadrul ceremoniei, se vor depune coroane, jerbe și buchete de flori la monument, în semn de respect și recunoștință pentru eroii neamului.

 La eveniment vor participa reprezentanți ai administrației publice județene și locale, ai structurilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, asociațiilor veteranilor de război și ai Asociației „Cultul Eroilor” filiala Suceava.

Această ceremonie, devenită deja o tradiție, reprezintă un moment de reflecție și omagiere a celor care și-au dat viața pentru apărarea și libertatea României, consolidând în același timp legăturile dintre comunitate și instituțiile care veghează la siguranța și apărarea țării.


Intră acum și în grupul de