Intervenții ale pompierilor după codul roșu de ploi torențiale din zona Fălticeni


Intră acum și în grupul de

În urma ploilor torențiale care au afectat județul Suceava, pompierii militari de la subunitățile din Fălticeni și Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din Preutești, Fântâna Mare, Dolhești și Liteni, au fost mobilizați pentru a interveni cu tehnică specifică pentru evacuarea apei din zonele afectate.

Maior Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a declarat că până în acest moment, echipele de intervenție au desfășurat 13 operațiuni în diverse localități, printre care Mironu, Huși (3 intervenții), Basarabi (2 intervenții), Bahna Arini, Cotu Băii (3 intervenții), Valea Bourei și Liteni (2 intervenții). Acțiunile lor au vizat evacuarea apei care a inundat curți, beciuri și/sau locuințe.

Intervențiile au fost esențiale pentru a limita pagubele și pentru a proteja locuitorii din zonele afectate. Echipele ISU și SVSU continuă să monitorizeze situația și să ofere sprijin comunităților din județul Suceava, pregătindu-se pentru eventuale noi intervenții, dacă vremea nefavorabilă va continua.


Intră acum și în grupul de