Acasă Actualitate Protectia Consumatorilor Suceava a demarat seria controalelor de sezon

Protectia Consumatorilor Suceava a demarat seria controalelor de sezon


Intră acum și în grupul de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava au demarat seria controalelor de sezon. Potrivit şefului CJPC Suceava, Elena Oanea, într-o primă fază, au fost verificate ștrandurile, bazinele de înot şi piscinele de la hotelurile şi pensiunile din judeţul Suceava.

Conform datelor puse la dispoziţie de către conducerea instituţiei, au fost verificate 3 bazine de înot acoperite, 3 ștranduri, 3 piscine și centre Spa de hotel și 6 piscine de pensiune.



În urma controalelor efectuate, nu au întârziat să apară şi abaterile de la legislaţia în vigoare, ceea ce a determinat echipele de control să scoată şi chitanţierele din buzunar pentru amendarea agenţilor economici.

În total, au fost aplicate amenzi în cuantum de 9.100 lei și s-au înaintat, totodată, şi 8 avertismente.

Cu toate acestea, “pentru informarea consumatorilor putem afirma că situația se prezintă destul de bine neidentificându-se, cu excepții, nerespectări ale normelor legale care să pună în pericol sănătatea sau securitatea clienților, dar sfătuim consumatorii să citească cu atenție și să respecte indicațiile de utilizare a piscinelor și bazinelor de înot și să respecte condițiile de igienă impuse”, ne-a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

Controale asemănătoare vor fi efectuate şi în perioada următoare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version